Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

NOTICIES DESTACADES

05/05/2010
Resoldre problemes de l'empresa de manera participativa: EL PROCÉS INCIDENT.

Sovint es plantegen qüestions que obliguen a l'empresa a prendre decisions o a plantejar alternatives al voltant d'un problema. Per prendre la millor decisió cal tenir tota la informació possible i contrastar punts de vista diferents i és essencial fer-ho en grup i no de forma individual. Fent partíceps a les persones treballadores de l'empresa es milloren els resultats i alhora s'aconsegueix la seva implicació. Per fer-ho existeixen tècniques diverses. "EL PROCÉS INCIDENT" Aquesta tècnica consisteix en que el grup analitza amb profunditat un problema o incident i tracta d’arribar a la millor conclusió. Consisteix en l’anàlisi detallat d’un fet o incident exposat en forma clara i objectiva. Com aplicar-lo?

+
03/08/2009
La protecció de les dades és una obligació per l'empresa ... un dret de la ciutadania.

La Llei Orgànica de Protecció de Dades és la llei 15/1999 de 13 de desembre. Tant l'obligació de complir amb la llei com les sancions no tenen res a veure amb la magnitud de l'empresa ni amb el tipus d'activitat. Tothom és igual davant la llei. L’empresa ha de conèixer la Llei per a incorporar-la als seus processos, a la pròpia normativa i el personal ha de saber que forma part de la cultura de l’empresa. A tall d’exemple, dues dades referents a la seva incidència a Catalunya: Al 2007 es varen resoldre 399 procediments sancionadors (un 32,5% més que l’any anterior) i les sancions econòmiques varen ascendir fins als 19.600.000 euros. (49.000 euros de mitjana per expedient). Al 2008, es van resoldre 630 casos (45% més que l’any anterior) amb 535 sancions. Les multes van arribar als 22.600.000 euros.

+
Amb la col·laboració de la