Emprenedoria

El Servei d’Emprenedoria ofereix informació i assessorament gratuït a les persones emprenedores, independentment de la seva motivació, sector o magnitud del projecte empresarial.

1. Abans de començar...

El més important per iniciar un projecte empresarial és tenir una idea de negoci. La idea és la base del negoci, el seu fet diferencial. És important pensar-la bé, madurar-la, avaluar-la i millorar-la.

Les idees de producte i/o servei són les que apareixen per a  cobrir una necessitat detectada entre els consumidors. Questiona't si estàs resolent un problema i si hi haurà algú interessat en la solució.

Per avaluar i millorar la teva idea t’animem a fer el Test IDEA. Amb unes senzilles preguntes, et dirà l'estat de maduresa del teu projecte empresarial. Aquesta eina t’ajudarà a reflexionar sobre la teva proposta i la manera com la vols desenvolupar. Hi trobaràs diverses preguntes per fer-te recapacitar sobre el procés d'emprendre un negoci i ajudar-te a identificar el punts forts principals de la teva proposta, i els punts febles, perquè els puguis reorientar.

És molt important la sinceritat, no es tracta d'un examen sinó, ben al contrari, d'un exercici individual per ajudar-te a consolidar el teu projecte.

2. Per on començo?

Un cop hem valorat el potencial de la nostra idea de negoci, ens interessarà definir els aspectes de l’entorn que ens poden influenciar de manera positiva i negativa (normatives, dades del sector, etc...).

Una de les eines que és essencial per al desenvolupament i maduració de la idea de negoci, és el Pla d'empresa. Des de l'Espai Empresa i Emprenedoria us orientarem en aquesta tasca i realitzarem les sessions que necessiteu per tal de realitzar-lo.

És important obtenir informació de tots els factors que afecten al negoci i al seu entorn per tal de conèixer a priori tots els riscs que ens trobarem.

És vital que hi hagi una massa crítica que vulgui comprar la nostra idea de negoci.  

3. I si necessito finançament?

L’obtenció dels diners necessaris per tal de posar en marxa la nostra empresa, pot ser un dels moments més durs de tot el procés. El més habitual és trobar que els ajuts públics en forma de subvencions no ens serveixen en aquesta primera fase, donat que la majoria requereixen haver fet una inversió prèvia que es pugui justificar mitjançant factures o comprovants de pagament. No obstant, podem disposar d’altres eines com la capitalització de l’atur, finançament bancari, plataformes de crowdfunding, entrada de nous socis... Demaneu-nos més informació i us ajudarem a aconseguir-ho.

4. Necessito un despatx o local...

Des de l’IPEP  us podem informar són els espais de coworking i vivers d’empreses de la comarca. En cas de ja haver trobat un local que ens interessa, el següent pas serà comprovar amb l’Ajuntament si hi ha alguna restricció urbanística per instal·lar la nostra activitat i quina documentació caldrà presentar per l’obertura.

Per altra banda, també disposem d'informació de les naus i solars disponibles en els polígons de Palafrugell.

5. Posada en marxa...

Una de les preguntes més habituals és decidir-se per la forma jurídica més adequada (empresari individual, societat civil, cooperativa, SL, etc...), a més de com complir amb les obligacions fiscals i legals.

Aquesta primera qüestió ha d’estar molt clara, ja que pot implicar costos afegits en cas de modificació o equivocacions. El nostre equip us orientarà sobre aquests temes clau en el moment de l’inici de l’activitat.

 

Com contactar amb nosaltres?

Podeu demanar hora de visita mitjançant dos opcions:

1- A través del web Catalunya Emprèn 

2- Al telèfon 972 61 18 20 (Espai Empresa i Emprenedoria).

Horari d’atenció dll-dv 9-14. Tardes a convenir.

 

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del FSE  

Amb la col·laboració de la