Turisme

Palafrugell és un municipi prop de 23.000 habitants situat al Baix Empordà, en un entorn privilegiat de platges i natura exuberant, sostenible i amb una àmplia oferta de serveis propers. Palafrugell engloba diferents nuclis urbans, algun d'aquests molt ben coneguts pel turisme nacional i internacional. Calella de Palafrugell, Llafranc, Tamariu, Llofriu, Ermedàs i Santa Margarida.

No obstant, Palafrugell no ha estat sempre un municipi dedicat al turisme. El suro i les indústries derivades van convertir-se entrat al segle XIX en la principal activitat econòmica del municipi. La seva mecanització, ara fa cent anys, va transformar una vila agrària en una ciutat industrial.

Això va anar acompanyat d'un creixement de la població i d'una gran expansió urbana, motivada per l'aparició de noves fàbriques que va representar la decadència definitiva de l'artesanat taper.

L'any 1900 es va crear la gegantina Manufacturas del Corcho S.A., que va liderar durant la dècada dels anys 20 l'exportació industrial espanyola. Avui d'aquella empresa en queden les naus que alberguen el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i també la torre d'aigua, construïda per l'arquitecte Guitart, i que s'ha convertit en un dels elements més visibles del paisatge urbà de Palafrugell.

Acabada la postguerra, el turisme i tots els sectors derivats van substituir el suro com a principal motor econòmic. A partir de 1955 va produir-se el definitiu boom. La vila va continuar creixent i van aparèixer nous barris per acollir la població immigrada mentre que a la franja marítima van proliferar els habitatges de segona residència.

Actualment, el turisme és el sector principal de Palafrugell, amb gairebé un 80% de les empreses municipals dedicades al sector dels serveis.

Segueix-nos a:

 

 

 

Amb la col·laboració de la