Horaris comercials i normativa

Palafrugell és un municipi turístic. Per aquesta raó, els horaris comercials i la seva pròpia normativa són diferents a la resta, ja que els comerços dels municipis turístics disposen d'una obertura i tancament sense limitacions.

Segons la Llei de Comerç, Serveis i Fires del 2017 de la Generalitat, hi ha municipis que es poden catalogar com a turístics. Aquests han de complir almenys un dels supòsits següents:

En primer lloc, que la mitjana ponderada anual de població turística sigui superior al nombre de veïns o població empadronada segons l'Institut d'Estadística de Catalunya i si, a més, el nombre de places d'allotjament turístic i de places de segona residència és superior al nombre d'habitatges de residència primària.

O, per altra banda, si el municipi concorre alguna de les circumstàncies següents:

  • Disposar d'algun bé declarat patrimoni de la humanitat, d'algun immoble d'interès cultural integrat en el patrimoni historicoartístic o d'equipaments culturals que generin una afluència anual de visitants que superi el nombre d'habitants del municipi.
  • Celebració d'un gran esdeveniment esportiu o cultural de caràcter nacional o internacional.
  • Disposar d'alguna àrea comercial amb una oferta singular o clarament diferenciada dels altres centres comercials de Catalunya.
  • Tenir més de 100.000 habitants i registrar més de 600.000 pernoctacions a l'any.
  • Disposar d'una zona portuària on operen creuers turístics i acreditar l'arribada per aquest mitjà de transport de més de 400.000 passatgers a l'any.

Pots consultar altres detalls sobre la normativa turística a l'article 38 de la Llei de Comerç, Serveis i Fires o també pots trobar informació útil a la Guia pràctica dels horaris comercials de la Generalitat de Catalunya.

És per això, que els establiments comercials en municipis turístics com Palafrugell poden ampliar el seu horari sense limitacions.

 

Amb la col·laboració de la