Com obtenir finançament

Per tal de detectar les necessitats reals de finançament d’un negoci o empresa, cal haver realitzat prèviament un estudi econòmic-financer del nostre projecte. En la majoria de casos, ens demanaran presentar-ho.

A continuació et presentem les opcions al finançament més habituals per a iniciar nous negocis, com per millorar la competitivitat dels negocis en funcionament.

 

a) Finançament per iniciar el negoci

Podreu obtenir recursos econòmics de diferents fonts. Fent clic a sobre dels títols obtindreu més informació:  (pots clicar a sobre de cadascuna per veure més informació):

 

- Bonificació de les quotes a la Seguretat Social: Aquesta bonificació suposa un estalvi davant la quota a pagar per estar donar d’alta al règim especial del treballador autònom. A partir de l’1 de 2023, s’ha modificat el sistema de cotització i també l’import de la tarifa plana per noves altes.

- Capitalització de l'atur: Només per a persones que estan cobrant prestació d’atur i compleixen una sèrie de condicions. El més habitual és sol·licitar el pagament únic com avançament de les despeses que tindreu en la creació de la vostra empresa o negoci, tot i que hi ha altres opcions.

- Finançament per l'autocupació: L'entitat Associació Solidària contra l'Atur facilita préstecs sense interessos a persones en situació d'atur o treball precari, que volen crear un projecte emprenedor.

- Finançament per a joves: L’Entitat ENISA facilita l’accés al finançament  per empreses i negocis impulsades per persones menors de 40 anys.

- Finançament per a empreses emergents: Les fonts per iniciar negocis amb alt potencial de creixement s’amplien amb diferents opcions com el capital risc, business angelspréstecs participatius. Podeu sol·licitar més informació a través dels assessors d'ACCIÓ, qui us ajudaran a trobar el finançament més adequat per la vostra startup. És imprescindible per rebre aquest servei, que esteu donats d'alta al Barcelona & Catalonia Startup Hub

- Finançament per a negocis petits:  El més habitual són els crèdits i els préstecs, però trobareu més informació al Glossari de recursos financers de la Xarxa Emprèn:

  • Línies de crèdit: Contracte en què l'entitat financera posa a disposició del client certa quantitat de diners, de la qual pot disposar fins a un límit determinat i durant un període de temps fixat. L’empresa només pagarà interessos per les quantitats disposades i no per la totalitat del crèdit concedit.

 

  • Préstec: Contracte pel qual una entitat financera ens lliure quantitat fixa de diners, amb la obligació de retornar-la en els terminis establerts, amb els interessos corresponents.

- Altres opcions: Trobareu més informació sobre altres alternatives al web la Xarxa Emprèn.

 

b) Finançament per al negoci en funcionament

Els següents ajuts tenen com a requisits que us hagueu donat d’alta com a persona treballadora en règim d’autònoms i/o que l’empresa ja estigui constituïda. A més haureu de presentar factures de les despeses en la que hagi incorregut el negoci, abans de realitzar la sol·licitud.

- Ajuts per inversions a Palafrugell: L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell publica anualment la convocatòria i podreu optar per sol·licitar l’ajut presentant factures de les despeses del vostre negoci. Per tant, els imports no es cobren mai prèviament a l’inici de l’activitat. Tota la informació està recollida en unes bases que varien segons l’any i per tant, les condicions o requisits poden canviar d’un any a l’altre.

- Ajuts a la digitalització: Actualment està oberta la convocatòria del Kit Digital. Es poden rebre imports per la creació de nova web, plataforma de comerç electrònic, gestió de xarxes socials i moltes més opcions.

- Ajuts per sectors específics: El cercador d'ajuts de Canal Empresa et mostrarà les publicacions de les diferents convocatòries, per tal de donar suport a diferents sectors i col·lectius. En el moment de la sol·licitud de l'ajut, haureu de presentar les factures de les despeses que voleu subvencionar. Per tant, s'han d'haver realitzat les accions prèviament.

- Bonificacions per la contractació laboral: Aquí trobareu el recull sobre els principals incentius per la contractació de personal a la vostra empresa.

 

Des del nostre Servei d’Emprenedoria et podem ajudar a crear el teu estudi de viabilitat i donar-te més informació sobre les diferents vies de finançament. Sol·licita una visita amb nosaltres des del formulari de la Xarxa Emprèn.

 

Segueix-nos a Linkedin


El Servei d'Emprenedoria compta amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

 

Amb la col·laboració de la