Xerrades i Tallers d’Ocupació al Saló.

23/02/2016

La oferta de xerrades i tallers del Saló de la Formació l’Ocupació i l’Empresa del Baix Empordà és àmplia i variada i pensada per a tot tipus de públic: Empresaris, emprenedors, joves i persones en recerca de feina trobaran en el Saló eines que els ajudaran.

Les xerrades i tallers es realitzen en 3 espais diferenciats: Dos al Museu del Suro de Palafrugell i un altre espai situat a La Bòbila. En aquest darrer espai es concentren els tallers d’Ocupació, amb propostes tant interessants com la impartida per Elisabeth Abadal i Maria Jesús Vázquez, de Singular Talent, sobre què fer un cop s’han acabat els estudis. Sònia Blanco, tècnica d’ocupació de l’Ajuntament de La Bisbal, farà la xerrada titulada “Buscar feina de tot = res” i, en acabat, Josep Maria Tarrat, tècnic en TIC de Xaloc Aula de Formació ens donarà trucs sobre com utilitzar el mòbil per a la recerca de feina. Tots tres tallers s’impartiran dijous al matí.

També dijous, a l’auditori del Museu del Suro, Ferran Rodero, delegat a Girona del programa ACCIÓ farà una xerrada destinada a empresaris sobre exportació i millores en la competitivitat. Seguidament, Quim Gudayol, d’Start-Up Catalonia, ens il·lustrarà sobre els “10 errors de l’emprenedor”. A la Sala 2 del Museu, la tècnica dOrganització i Recursos Humans de l’Ajuntament de Palafrugell, Sílvia Esteva, començarà la jornada amb la xerrada “com causar impacte en un minut d’entrevista”, una conferència especialment útil per tots aquells que tenen intenció de passar per l’Espai Entrevista. L’Euroconseller Arnau Soy ens parlarà sobre el treball estacional a Europa, conferencia especialment destinada per a joves estudiants. El matí clourà amb un taller de fotografia amb smartphone pensat per a empreses i comerços que volen millorar les imatges dels seus productes de manera senzilla i eficaç.

Ja a la tarda, el mateix Josep Maria Tarrat ens ensenyarà com fer servir Facebook i Twitter per trobar feina, i l’Antònia Vallès i l’Adriana Goti, de la fundació Intermedia, faran la conferència titulada “Dóna la cara pel teu currículum”, especialment destinada per a joves i persones en situació d’atur.

Divendres al matí, a l’Auditori del Museu del Suro, tres emprenedors guanyadors en alguna categoria dels premis Yuzz, en Marc Capilla, en Marc Carreras i en Javier Guerrero, ens explicaran la seva experiència. Seguidament, en Salvador Duarte ens parlarà sobre cultura emprenedora, capacitats necessàries, les nostres pors a emprendre... Ningú amb intenció de desenvolupar el seu propi negoci pot perdre’s aquest matí emprenedor!

“Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Gestió del canvi” és el títol de la xerrada de Maria Caner, d’IDFO Palamós, per a tot tipus de públic. Per tancar el matí, professors i ex alumnes de l’IES La Bisbal d’Empordà parlarant sobre experiències a l’estranger.

A l’espai de La Bòvila, Xavier Carpintero de DO-Sinèrgia, ens parlarà sobre “focalització, autogestió i acció estratègica: 3 avantatges en la recerca de feina”. Seguidament, la Cristina Parera, del grup Adecco, ens parlarà sobre com els detalls del nostre currículum marquen la diferència. Finalment, Bru Monge, coach i formador, farà la conferència “L’Art de vendre’s. comunicació verbal i no verbal.

Amb la col·laboració de la