Vols dedicar-te professionalment al món de la pesca?

22/03/2023

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell col·labora amb el Consell Comarcal pel foment de la formació en el sector pesquer.

Formació gratuïta a Palamós

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà juntament amb la Confraria de Pescadors de Palamós i l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, duran a terme un curs professionalitzador de PESCADOR/A amb les titulacions oficials requerides i pràctiques a empreses. L’actuació està dirigida a 20 persones participants de la comarca interessades en introduir-se en aquest ofici.
 
El programa formatiu engloba els següents mòduls: 
  • Mariner Pescador (40h)
  • Formació Bàsica en Seguretat (70h)
  • Higiene de la producció primària en pesca extractiva (2h)
La finalitat d’aquest programa és facilitar a persones interessades l’entrada al sector pesquer, amb un programa formatiu que integri i complementi les formacions necessàries i acompanyi a les persones participants en la seva entrada al sector. Així doncs, un dels factors que cal destacar és la funció de tutorització i acompanyament de les persones participants, que duran a terme els/les tècnics/ques del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’alumnat tindrà un/a tutor/a referent que els acompanyarà durant tot el curs, així com en el període de pràctiques.
A banda del vessant més teòric, el curs inclou les jornades pràctiques següents:
  • Jornades pràctiques de marineria a bord de les embarcacions
  • Jornada de bateig de pesca.
  • Dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima a les instal·lacions de l’escola al Port de Tarragona
Al finalitzar la formació, s’obrirà la possibilitat als participants de ser contractats durant l’estiu per una de les embarcacions, amb un contracte d’aprenent remunerat.
 
 
 
Quan comença el curs?
L’Inici de curs serà el 24 abril de 2023. La formació tindrà una durada d’uns dos mesos en jornada de tarda (17h a 21h).
La formació tindrà lloc a Palamós, als locals de la Confraria de Pescadors de Palamós i a les seves embarcacions. Les dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima tindran lloc al Port de Tarragona
 
Quin cost té el programa?
La formació és gratuïta, tot i que els alumnes hauran de fer-se càrrec de les taxes corresponents als preus públics dels drets d’examen, que son de 54,95 € (31,2 € del Mariner Pescador + 23,75 € del Formació Bàsica en Seguretat).
 
Si t’agrada el mar, la pesca pot ser el teu ofici!
 
DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ EL 31 DE MARÇ
 
Per a més informació i inscripcions:
 
Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà
Tel. 972 64 23 10 / 606 54 24 44
Amb la col·laboració de la