Subvencions per als establiments de restauració i d'estètica i bellesa afectats per les restriccions

22/10/2020

El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor la setmana passada.

  • S’habiliten subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitats

 

  • S’activa una línia de préstecs a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF dotada amb 20 milions per impulsar la reactivació de restaurants i petits comerços

 

El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor la setmana passada.

La primera actuació consisteix en una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

 

Qui pot sol·licitar aquesta subvenció?

Els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

 

On puc consultar-ne les bases?

Podeu consultar les bases AQUÍ

 

Quin és el termini de sol·licituds?

El termini s’obrirà l’endemà que es publiqui la convocatòria al DOGC i restarà obert durant 15 dies naturals o exhauriment de pressupost.

 

Com es tramita la sol·licitud?

Utilitzant el model normalitzat de formulari de sol·licitud que us podreu descarregar a l’enllaç directe que trobareu a la pàgina d’inici de la web del CCAM www.ccam.cat, un cop oberta la convocatòria.

 

Podeu veure la presentació de Departament AQUÍ   i també és molt útil consultar les preguntes freqüents AQUÍ

 

Préstecs de 15.000 euros

El paquet de mesures aprovades inclou també la posada en marxa d’una nova línia de finançament a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu dels préstecs, denominats AVALIS ICF Restauració i Comerç, és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç apostant per nous models de negoci que contribueixin a rellançar l’activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treballs.

 

Els destinataris dels préstecs són persones treballadores autònomes i microempreses del sector de la restauració i del petit comerç que hagin vist afectada la seva activitat arran de les mesures implementades a causa de la Covid-19. La línia de préstecs, dotada inicialment amb 20 milions d’euros, compta amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya.

 

L’import dels préstecs s’ha fixat en 15.000 euros més les despeses de risc i mutualitat inherents a Avalis de Catalunya. Els destinataris podran demanar els crèdits a cinc anys amb un any de carència inclòs en el termini.

 

Aquests préstecs, que es poden sol·licitar digitalment a través del web d’Avalis de Catalunya (www.avalis.cat), complementen la resta de solucions financeres que l’ICF i Avalis, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, han posat en marxa en els darrers mesos per aportar liquiditat al teixit empresarial afectat per la crisi de la Covid-19 i assegurar el manteniment de llocs de treball.

 

 

Amb la col·laboració de la