Subvenció per afavorir l'autoocupació de persones joves

28/05/2024

Ajuts per a persones joves d'entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) que vulguin posar en marxa un projecte professional.

Subvenció adreçada a persones joves que inicien una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes, amb l’objectiu que els permeti mantenir el seu projecte d’emprenedoria a llarg termini.

 

En què consisteix?

Una subvenció d'un import fix de fins a 15.876 euros per a cada jove que iniciï i mantingui una activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma per compte propi durant un mínim de 18 mesos ininterromputs.

 

Requisits

 

 • * Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a persona treballadora autònoma.
 •  
 • * Donar-se d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació “inscrit beneficiari” el dia anterior a la data d'inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
   
 • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el mateix dia de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.
   
 • * Mantenir i acreditar, amb un percentatge mínim d'ingressos, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
   
 • * Tenir i mantenir el domicili fiscal i, si s’escau, el centre de treball, a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
   
 • * Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.
   

Tota la informació i tràmits AQUÍ

 

Programa cofinançat pel Programa FSE+ de Catalunya 2021-27

Amb la col·laboració de la