Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

SOM SINGULARS, un programa per inserir els joves de Palafrugell

23/07/2019

El Servei d’Ocupació Municipal de l’Ipep (SOMI) promou el programa “Som Singulars” a Palafrugell de la mà del Consell Comarcal del Baix Empordà, el qual ha permès inserir 40 joves i es troba en plena fase d’inserció laboral.

El projecte Som Singulars, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferència Sectorial d'Empleo y Asuntos Laborales i que rep el suport dels Ajuntaments de Palafrugell, Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà i Castell-Platja d’Aro, s’ha iniciat aquest 2019 per afavorir la inserció laboral de 80 joves de tota la comarca, dels quals una vintena són de Palafrugell.

Durant els mesos d’abril, maig i juny Som Singulars ha realitzat quatre mòduls formatius tècnics en Atenció al Client, Ajudant de Cuina, Ajudant de Cambrer i Auxiliar de Magatzem que han esdevingut d’èxit per part dels i les participants. Concretament, a Palafrugell s’ha realitzat el mòdul d’atenció al client.

Els mòduls formatius han consistit en una combinació de teoria i pràctica especialitzada en els sectors esmentats. Un cop finalitzats, els i les joves han pogut realitzar pràctiques en empreses, afavorint la consolidació dels coneixements adquirits i la inserció laboral.

En l’actualitat, dels joves que participen activament en el programa més de la meitat han estat inserits en el mercat de treball. Per tal de fomentar aquesta inserció, es porta a terme una tutorització continuada fins al desembre de 2019, amb els i les participants del programa de manera que se’ls dona suport pel manteniment de la feina i, en el cas d’aquells/es que no s’han inserit, se’ls acompanya perquè puguin tenir l’oportunitat d’entrar al mercat laboral. 

Paral·lelament, s’han realitzat un total de 17 visites a empreses de la zona propiciant el coneixement del sector empresarial de cada especialitat. D’altra banda, els i les joves Singulars han col·laborat en 13 activitats socials, culturals i cíviques amb l’objectiu de promoure la sensibilització i la participació comunitària. 

Les empreses interessades en contactar persones joves formades en Atenció al Client, Ajudant de Cuina, Ajudant de Cambrer i Auxiliar de Magatzem poden posar-se en contacte amb amb el Servei d’Ocupació Municipal de Palafrugell (SOMI) o amb l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Amb la col·laboració de la