Reconeixement a les empreses socialment responsables

23/03/2021

Les empreses socialment responsables del Baix Empordà reben un reconeixement del Consell Comarcal

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell ha col·laborat amb el Consell Comarcal i les àrees de promoció econòmica de diversos municipis de la comarca, en un projecte per promoure la qualitat de l'ocupació al Baix Empordà. 

El divendres 19 de març va tenir lloc l'entrega de reconeixements públics a aquelles empreses socialment responsables. Hi van participar el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell, Xavier Dilmé; i el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Palafrugell, Joan Vigas, entre d’altres alcaldes/esses i autoritats de la comarca.

Les empreses guardonades eren: Begur Sarfa S.L, Apartaments Gibert, Sherpa Certification S.L, Club Tennis d’Aro, Planamar Beach Hotel, Gelateria Ghiotto, Restaurant Gran Catalina 2016 S.L, Te Gust, Llet Nostra Ramaders del Baix Empordà, Green Food Export Iberica, Restaurant Pa i Raïm, Peixos Mielgo 3.0, La Fleca de l’Empordà, Nautica Costa Brava, Carnisseria Arnall, Hotel La Costa i Carnisseria Seli.

Alguns criteris que es van valorar són:

  • Sensibilització per la contractació de col·lectius vulnerables.
  • Cooperació amb els serveis d’ocupació o serveis socials (acollir pràctiques, activitats de col·laboració amb l’Administració ...)
  • Transparència en els processos de selecció.
  • Solidaritat amb els que han estat a primera fila a la pandèmia (hospitals, residències, ONG’s), ja sigui oferint productes, suport econòmic, serveis o col·laboració per fer front a les conseqüències de la COVID 19.
  • Innovació per adaptar-se a la nova situació aportant projectes útils socialment o pel medi ambient.
  • Co-responsabilització havent assumit part dels costos de l’impacte econòmic de la pandèmia per reduir els efectes negatius sobre els seus treballadors i treballadores.

Així mateix, també en podien ser mereixedores totes aquelles empreses del territori que l'ocupació de qualitat ha estat una de les seves prioritats. Les distincions les va proposar la comissió tècnica formada pel Consell i els ajuntaments de Begur, la Bisbal d’Empordà, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.

La pandèmia ha suposat grans canvis per les empreses. Segons el primer tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica de Palafrugell, Joan Vigas, “és fonamental que les empreses siguin socialment responsables en un any tan difícil com el que estem vivint. El present i el futur empresarial passa per aspectes com la sensibilització amb les persones vulnerables".

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que “és de justícia posar en valor l’actuació d’aquells empresaris i empresàries de la comarca que en moments difícils han anat més enllà, sigui per la seva sensibilitat per integrar els col·lectius vulnerables, per la seva col·laboració amb els serveis públics d’ocupació oferint oportunitats a persones en situació d’atur, pel seu comportament solidari en durant la pandèmia, o per la seva capacitat d’innovar per adaptar-se a la nova situació de forma responsable valorant la implicació del seu personal”.

El president del Consell Comarcal va tancar l’acte elogiant la col·laboració entre l’administració pública i les empreses privades: “Són imprescindibles per la societat, generen ocupació i riquesa al territori. Cuidar a les empreses és la millor acció social que es pot fer”.

Les empreses seleccionades per la comissió tècnica van estar reconegudes com a “Empresa Socialment Responsable del Baix Empordà”, amb el lliurament del corresponent diploma. Aquestes empreses també tindran accés a formació gràcies a la col·laboració amb PIMEC. 

Durant els anys 2020 i 2021 s’han anat duent a terme accions de sensibilització, informació i promoció entre les empreses, gestories i entitats socials de la comarca. L’objectiu ha estat oferir a ciutadania oportunitats laborals que permetin una vida digna i que a més, atreguin iniciatives, capital i talent entorn de projectes innovadors, avançats tecnològicament i sostenibles.

 

Amb la col·laboració de la