Què és i per a què serveix?

29/12/2017

El comerç de Palafrugell, com el d’arreu, afronta transformacions profundes. En el segle XXI, el model comercial del segle XX s’ha vist desbordat i superat. Toca, doncs, actualitzar-lo i redefinir-lo. El Pla d’Acció Comercial de Palafrugell és l’instrument per fer-ho.

La situació del comerç a Palafrugell fa temps que afronta diverses dificultats. Fins no fa massa, la crisi econòmica dels darrers anys donava una explicació de tots els seus mals, però la millora econòmica ha mostrat que molts dels problemes del comerç son estructurals i de canvi de paradigma. Per aquest motiu, des de l’IPEP es va proposar fer un estudi per tal de fer un diagnòstic acurat del seu estat i proposar solucions de millora, similar a l’estudi que ja s’havia fet en un actor econòmic tant important per Palafrugell com és el sector turístic, i que tant bons resultats va donar. Aquest estudi és el Pla d’Acció Comercial de Palafrugell, que s’ha dut a terme entre els mesos de febrer i octubre del 2017. En la seva introducció, el document destaca:

Malgrat l’impuls i la promoció que l’Ajuntament de Palafrugell i el propi teixit associatiu ja fan d’aquest comerç, la realitat és que en el context econòmic actual, tot municipi ha de fer front a un gran diversitat de pressions comercials, econòmiques, socials i normatives, la qual cosa fa necessària una certa planificació estratègica al voltant del comerç urbà. En aquest context, el present pla d’acció comercial pretén contribuir a l’enfortiment i l’impuls del comerç local de Palafrugell, a partir d’una sèrie de mesures estratègiques, programes i accions específiques dissenyades per a poder ser implementades durant els propers anys.

Aquests són, doncs, els propòsits. El Pla és una eina de la qual en veurem la seva utilitat en els següents anys. És feina de tots fer els esforços necessaris per tal que aquest full de ruta ens dugui a bon port.

Amb la col·laboració de la