Presentació Festival Flors i Violes

19/04/2024

El Festival Flors i Violes fa un salt qualitatiu i espera batre rècords de públic.

- La Ludwig Band i Figa Flawas seran els caps d’un cartell amb diferents artistes reconeguts del panorama musical català.
- El Festival, que enguany celebrarà la seva quinzena edició, ha presentat avui a Plaça Nova la seva programació que s’inaugurarà el 26 d’abril, amb l’espectacle de Xavi Bové Studio, i s’allargarà fins al dia 28 del mateix mes.
 
Del 26 al 28 d’abril Palafrugell acollirà la quinzena edició del festival Flors i Violes. Enguany, l’organització ha volgut fer un salt qualitatiu en la programació d'espectacles, concerts i espais imèdits decorats, per tal d'atraure encara més públic del que ja visitava el municipi durant el cap de setmana. 
 
El tret de sortida del Festival serà el divendres 26 d’abril al vespre amb una inauguració inèdita a l’espai cultural La Bòbila a càrrec de Xavi Bové Studio, reconegut artista visual que ha treballat i dirigit projectes internacionals a ciutats com Londres, Berlín, Singapur o Nova York, amb la col·laboració de la companyia de dansa CobosMika Company i b1no, en la producció musical.  
 
Sota el títol “Ecos de l’oblit”, l’artista Xavi Bové fa una crida a la consciència, una proposta sensorial que combina llum, so i coreografia per dur l’espectador en un profund viatge emocional basat en la repetició dels elements. A través d’aquesta fusió, es fa una crida a l’esperança i a la necessitat imperiosa de buscar camins alternatius cap a la pau i la reconciliació.  Es duran a termes 3 sessions per tal d’absorbir el públic, amb una capacitat aproximada de 1.000 persones per sessió.
 
L’espai de concerts, que en aquesta edició es trasllada a la plaça de Can Mario per ampliar la capacitat, el divendres 26 i el dissabte 27 tindrem artistes coneguts del panorama musical català actual com Figa Flawas o la Ludwig Band. El diumenge 28, per celebrar els 15 anys del Flors i Violes, hi haurà un concert especial de grups mítics de la vila de Palafrugell, que després d’uns anys d’inactivitat, pujaran a l’escenari per a l’ocasió, com són Cork, 13th Magic Skull, The Gruixut’s i An der Beat.
 
D’altra banda, dos artistes palafrugellencs presentaran àlbum durant aquesta 15a edició del Flors i Violes, en un dels espais inèdits, La Fàbrica J. Vigas, amb la col·laboració de l’àrea de cultura. Aquests són Carlos Coronado, amb “Flamenc Mediterrani”, i Keko Domènech, amb “Misubi”.
 
Pel públic més familiar, els grups infantils Ambauka i Els Atrapasomnis estrenaran espectacle a casa nostra.
Decoració d’espais; col·laboració publico-privada
 
Destaquem de nou la col·laboració publico-privada, amb la decoració de 12 carrers i places del centre i la participació activa d’una vintena d’establiments i espais, que organitzen activitats i obren les portes amb ambientació.
 
Redescobrirem espais inèdits com ara La Bòbila, l’església dels Dolors (antic Hospital Municipal), la capella de l’Alberg Solidança, Can Genís o el pati exterior de la Fàbrica J.Vigas, de la mà d’artistes com Cyril Torres, Rosa Aguiló, Caroline Faiola & Consciència, Lightink Lab o Espe Rabat.
 
Com a complement al Festival, trobarem el Mercat d’artesans, als carrers dels Valls i Cavallers, organitzat per Oohx!gen Comerç i Negoci i el menú Flors i Violes, que ofereixen diversos restaurants del municipi.
 
En total, més d’un centenar d’activitats, concerts i espectacles programats per a tots els públics per gaudir en un cap de setmana.
 
Tota la programació es pot consular al web www.florsivioles.cat
 
Amb la col·laboració de la