Pràctiques no laborals en empreses del sector de neteja.

03/10/2023

Ets empresa i necessites incorporar personal de neteja en breu? Vols acollir persones formades en pràctiques? Vols informar-te de les possibilitats de gaudir d’una subvenció per la contractació? T’interessa!

 

El Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP col·labora amb l’empresa Mansol Projectes SL dins el marc del programa Incorpora de La Caixa, amb l’objectiu d’oferir a Palafrugell formació professionalitzadora del sector de la neteja de vidres i superfícies diverses. 

El curs té una durada de 230 hores i està adreçat a persones en situació d’atur que vulguin iniciar-se o ampliar els seus coneixements en aquest sector, el qual, segons dades estadístiques del Servei Municipal d’Ocupació de l’IPEP, va ser el lloc de treball més sol·licitat per part de les empreses usuàries de la borsa de treball durant el 2022. 

El contingut del programa inclou, per una banda, dos mòduls formatius; un de competències transversals per al treball i noves tecnologies (treball en equip i gestió del temps, recerca de feina, com emprendre en el sector, entre d’altres)  i l’altre de tècniques de neteja i prevenció de riscos laborals (diferències entre neteja, desinfecció i esterilització, etiquetatge dels productes, prevenció d’accidents per intoxicació...). Aquest contingut s’està impartint a l’Ipep des del dilluns 2 d’octubre en horaris de matins i finalitzarà el 30 de novembre.

Per l’altra, inclou un mòdul de pràctiques no laborals en empreses (75 hores), en el qual les persones participants podran aplicar a la pràctica els continguts teòrics assolits. Aquestes pràctiques s’hauran d’efectuar obligatòriament durant els mesos de desembre i gener. Per a més informació sobre el curs, cliqueu aquí: Curs neteja de superfícies 

Per tal de poder desenvolupar les pràctiques a les empreses, l’IPEP fa una crida a totes aquelles que puguin estar interessades en acollir persones en pràctiques no laborals per a la realització de les mateixes. Amb aquesta participació podreu conèixer l’alumnat format i establir un vincle previ que us faciliti poder disposar de personal qualificat una vegada finalitzi la formació si és del vostre interès i al mateix temps, com a empreses socialment responsables, afavorireu que aquestes persones puguin obtenir la qualificació pràctica necessària per a l’assoliment dels objectius del curs. Les pràctiques s’hauran d’executar durant els propers mesos de desembre i gener. 

Durant el període de pràctiques, les empreses podran disposar del suport necessari per al bon funcionament i seguiment de les persones que hi estiguin participant i, alhora, podran rebre assessorament en referència a la contractació i la possibilitat d’obtenir una subvenció a través del programa 30 plus. Amb la vostra participació, ens ajudeu a  fomentar la millora de la qualificació en el sector i la inserció laboral de les persones en situació d’atur.

Empreses interessades en rebre més informació, podeu contactar amb l’Ipep (Carme, Rocio) durant els mesos d’octubre a màxim desembre: 972611820 o per correu electrònic a Ipep@palafrugell.cat o somi@palafrugell.cat. 

Amb la col·laboració de la