La dinamització dels Polígons Industrials de Palafrugell, a tota màquina

19/07/2018

És una de les prioritats del Departament d’Empresa de l’IPEP

L’aposta del departament d’Empresa de l’IPEP per a dinamitzar els polígons industrials de Palafrugell està donant els primers fruits: una nova associació d’empreses, taules de treball amb els empresaris i millores als polígons en són les seves primeres conseqüències.

El 7 de febrer de 2018, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell va presentar un nou web, www.palafrugellindustrial.cat, destinat a promocionar els sectors d’activitat econòmica del municipi. Aquesta eina ens permet atraure noves empreses i inversions, ja que s’hi poden consultar totes les parcel·les i naus que estan disponibles en règim de venda o lloguer, així com també permet localitzar totes les empreses existents.

Un dels objectius principals del departament d’empresa de l’IPEP és el de dinamitzar i promocionar els polígons industrials, que fins ara estaven en un segon terme respecte a altres sectors més consolidats a les nostres estructures com poden ser el turisme i el comerç. En aquest sentit els objectius assolits fins ara són els següents:

  • Important tasca de prospecció d’empreses i propietaris dels polígons.
  • Presentació del web www.palafrugellindustrial.cat
  • Pre-acord amb l’Ajuntament de Begur per fer la promoció conjunta entre els polígons de Palafrugell i d’Esclanyà.
  • Creació de l’associació d’empreses del polígon
  • Creació de 4 taules de treball específiques formades amb membres de diferents empreses.
  • Gestió de la fibra òptica al polígon

A la propera reunió que es farà durant el mes de setembre, es farà la constitució formal de l’associació i es muntarà una xerrada amb les diverses operadores de fibra,  a les quals Xarxa Oberta de Catalunya permetrà que la distribueixin pel polígon.

Un dels primers efectes positius del nou departament de l’IPEP és la detecció de nous projectes empresarials interessats en localitzar-se a Palafrugell amb molt bones perspectives de formalitzar-se en un breu termini de temps.

L'opinió de l'IPEP

De les moltes accions dutes a terme al llarg d'aquest any, un dels projectes que està resultant més satisfactori és el de desenvolupar i promocionar els Sectors d'Activitat Econòmica. La resposta de moltes empreses instal·lades als nostres polígons industrials ha resultat molt positiva, i el model pel qual sempre hem apostat des de l'IPEP, el de la gestió publicoprivada, es demostra altra vegada el més encertat. Tal i com ja ve pasant des de fa temps amb altres sectors econòmics molt importants del municipi, com pot ser el sector turístic, aquest model de gestió en el que es dona protagonisme als actors implicats i se'ls fa partíceps de la presa de decisions que els afecten és sinònim d'eficiència. Des de l'IPEP ens comprometem en aprofundir en aquest model per tal que les nostres zones industrials també suposin un dels grans actius del municipi.

Amb la col·laboració de la