La Cantada i el festival Ítaca arrenquen l’estiu a Calella.

16/07/2018

La 52a Cantada d’Havaneres i el concert de cloenda del festival Ítaca que es varen celebrar el cap de setmana del 7-8 de juliol a la platja del Port Bo de Calella van tornar a ser un èxit de públic.

El tret de sortida oficiós de l’estiu a Calella es dispara el primer cap de setmana de juliol. La 52a edició de la Cantada va tornar a mostrar el bon estat de salut del gènere i va aconseguir emplenar Calella de gent, música i aquell ambient tan únic i màgic de principis d’estiu.

Tot i el primer ensurt per la pluja que va descarregar sobre Calella al llarg de la tarda, la Cantada va poder desenvolupar-se amb total normalitat. Com cada any, Calella els carrers i platges de Calella es van emplenar amb desenes de milers de persones que van poder seguir la cantada a través de les pantalles gegants instal·lades a les platges.

L’endemà, i com ja va essent habitual els darrers anys, en el mateix escenari del Port Bo si celebrà el concert que posava el punt i final a l’edició d’enguany del festival Ítaca, que aposta per portar a tots els racons de l’Empordà propostes culturals de qualitat i pensament crític. En aquesta ocasió, el músic Albert Pla, acompanyat d’una banda de luxe amb noms com Diego Cortés, Quimi Portet o Pascal Comelade, van portar a Calella el singular món del cantant, que celebrava els seus 30 anys de carrera.

L’opinió de l’IPEP

La col·laboració entre l’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’IPEP, i el festival Ítaca és una relació beneficiosa per totes les parts per la qual hi apostem de manera estratègica, tal i com es fa col·laborant amb altres festivals. El concert final d’Ítaca permet aprofitar la logística del muntatge i desmuntatge de tota la infraestructura de l’escenari i grades, que per un sol dia resulta malaguanyat. A més a més, el concert d'Ítaca permet que hi hagi gent a Calella un diumenge al vespre. L'hora del concert (21.30h) és ideal per tal que els restaurants i bars tinguin gent abans i després de l’actuació.

Ítaca vetlla per la cultura del territori i programa concerts que encaixen del tot a Calella, ja que aquests es consensuen amb l’IPEP. Així doncs, apostem per una relació duradora amb aquest festival, que any rere any es va consolidant com un dels referents culturals del Baix Empordà.

Amb la col·laboració de la