L’Ipep promou l'ocupació dels majors de 30 anys

09/11/2022

Empresa, vols formar a mida i contractar a algú?

Palafrugellenc/a, estàs a l'atur, estàs disposat a formar-te i cercar feina?

Engeguem una nova edició del PROGRAMA SUBVENCIONAT 30 PLUS. Si ets una empresa i necessites personal, o ets major de 30 anys i estàs en recerca activa de feina, aquesta informació t’interessa!

El programa 30 Plus és un programa d’ocupació que desenvolupa el Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de diferents ajuntaments i entitats de la comarca, entre ells, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (Ipep), el qual participa activament mitjançant un conveni de col·laboració per tal d’oferir part del programa a Palafrugell.

L’objectiu del programa és la formació i inserció laboral de persones majors de 30 anys apuntades al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades. A més del contracte de treball (d’entre 6 a 9 mesos), els participants reben una formació professionalitzadora a mida, prèviament establerta amb l’empresa  i realitzada amb anterioritat al contracte. Aquesta serà d’un màxim de 100 hores, en format presencial i vinculada a la categoria laboral o sector professional del contracte.

Els destinataris del programa son; per una banda, les persones en recerca de feina;  Per altra, les empreses de la comarca que tinguin previst incorporar personal dels perfils professionals dels àmbits:

  • Auxiliar administratiu.
  • Elaboració i atenció al client al sector i la indústria alimentària.
  • Operari/a de transport i emmagatzematge.
  • Atenció al client al petit comerç i hostaleria.
  • D’altres que es puguin definir conjuntament amb l’empresa dins el termini previst.

Les empreses es poden beneficiar d’una subvenció econòmica per a contractes de 20 o 40 hores setmanals. La dotació econòmica serà proporcional a la jornada laboral, essent de 554€ al mes per als contractes de 20h. I de 1.108,33€ per als contractes de 40 hores.

Les actuacions que ofereix l’equip tècnic del programa són les següents:

  • Suport a les empreses en tot el procés de participació al projecte.
  • Suport a les empreses en la selecció de persones candidates (selecció de personal fins a l’1 d’abril de 2023).
  • Suport a les persones contractades durant tot el projecte.
  • Disseny de la formació professionalitzadora.
  • Suport a les empreses i persones contractades en la gestió documental.

El programa és subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, regulat per l’Ordre TSF/132/2018, de 30 de Juliol.

Persones i empreses interessades podeu contactar al telèfon o correu electrònic que figura a la imatge adjunta o bé, al Servei d’Ocupació Municipal de l’Ipep (SOMI) al 97611820.

Amb la col·laboració de la