Joves titulats

14/01/2021

Un any més l’ajuntament de Palafrugell aposta pels joves titulats facilitant la seva inserció al món laboral

L’Ajuntament de Palafrugell, a través del Servei d’Ocupació Municipal de l’Ipep (SOMI), acaba d’incorporar una jove menor de 30 anys beneficiària del programa subvencionat de Garantia Juvenil amb un contracte en pràctiques de 6 mesos. Aquest programa està impulsat per la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i forma part d’una estratègia europea que té per objectiu facilitar l' accés als joves al mercat de treball, i d'aquesta manera, lluitar contra l'atur juvenil.

L’ Ajuntament participa en aquest programa per cinquè any consecutiu i en total ja són 24 els joves que s’han beneficiat d’aquesta iniciativa al municipi. Els joves contractats sempre  han hagut de complir amb els requisits de tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits com a demandants d’ocupació al SOC i tenir la titulació específica per a cada lloc de feina. Els joves participants sempre compten amb la figura d’un tutor/a que els dóna suport i revisa la feina.

Enguany la jove s’ha incorporat a l’àrea de Benestar Social i les seves tasques són donar suport en temes vinculats al Covid per minimitzar l’impacte negatiu, en concret en participar en l’organització d’un sistema de treball entre els diferents agents i serveis que intervenen al territori en relació als menors vulnerables que són confinats, per tal d’aplicar els recursos necessaris i disponibles evitant que el confinament no signifiqui un increment de la vulnerabilitat o es converteixi en una situació d’exclusió per la manca de recursos materials i/o educatius. 

Aquests contractes de treball estan cofinançats per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

La subvenció sol•licitada és d’11.000€ que sumat a l’aportació de l’ajuntament i a la feina del personal tècnic que coordina, tutoritza i gestiona el projecte fa possible que any rera any Palafrugell pugui oferir aquesta oportunitat d’accés al treball a les persones joves titulades. 

Amb la col·laboració de la