En marxa el programa d'Ocupació per a persones amb discapacitat

08/10/2019

El SOMI (Servei d'Ocupació Municipal de l'IPEP) col·labora amb altres agents i administracions del territori per fer arribar la informació d'interès a la ciutadania que els permetin participar en programes ocupacionals, cursos i activitats que facilitin el seu desenvolupament.

En gran mesura, treballa per acostar les oportunitats laborals i la millora de la qualificació professional a la ciutadania, fent-los més competitius en un mercat de treball canviant i exigent però també amb molta necessitat de millora.

En aquest context, el SOMI col·labora i es coordina amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per a poder desenvolupar a Palafrugell el Programa  d’ocupació 40.2 que ofereix un servei especialitzat d’orientació, formació i suport a la inserció laboral per a 20 persones amb discapacitat o trastorn de salut mental.

Aquest és un programa comarcal que compta amb tres punts d’actuació: Platja d’Aro, Palafrugell i Torroella de Montgrí.

L’objectiu del programa és facilitar la inserció laboral en el mercat ordinari de treball.

Des de que va començar el programa han passar per ell 35 persones, de les quals 10 estan censades a Palafrugell. Es porten a terme accions de:

  1. Tutories individuals i grupals
  2. Formació per la recerca de feina, d’alfabetització digital i formació tecnicoprofessional. La part més teòrica es porta a terme des del Local Social de La Sauleda i la part més pràctica al Centre Especial de Treball Tramuntana orientada a temes de jardineria i al Centre Cívic de Platja d’Aro orientada més a l’atenció al client per a temes de consergeria i control d’accessos i/o pàrquing.
  3. Accions de prospecció laboral per la recerca d’empreses que puguin oferir un contracte laboral i /o un contracte de pràctiques.
Amb la col·laboració de la