El SOMI impulsa el primer fòrum de formació del sector de la construcció

22/07/2019

Es tracta d’un Pla estratègic de formació d’abast comarcal.

El Pla Estratègic de Formació del Baix Empordà està impulsat pel Consell Comarcal i subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

El SOMI, té com a àrees clau el foment de l’ocupació de qualitat i la promoció de la formació pel desenvolupament local. En aquesta línia, participa activament en l’execució del Pla Estratègic de Formació del Baix Empordà juntament amb deu municipis més. Aquest pla està impulsat pel Consell Comarcal i subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

La finalitat del treball és disposar d’una proposta de línies d’acció en l’àmbit de les polítiques de formació professionalitzadora en el territori, basada en un anàlisi socioeconòmica fonamentada en la detecció de les necessitats en diferents sectors professionals.

Perquè això sigui factible cal implicar en el procés a tots els actors vinculats en les activitats formatives del territori, tant a nivell públic com privat, de manera que es generi xarxa i es pugui arribar a una planificació compartida per rendibilitzar recursos i esforços on cada municipi pugui disposar d’un protagonisme compartit amb el resultat d’una oferta formativa conjunta. En aquest sentit és important comptar amb el sector privat i conèixer de primera mà les necessitats de les empreses, pel què s’han realitzat vuit fòrums centrats en diferents sectors rellevants al Baix Empordà: restauració i hostaleria, càmpings, nàutica, comerç, servei a les persones, construcció, metall i agroalimentari.

En aquest context, Palafrugell lidera el sector de la construcció i rehabilitació, un sector en estat de recuperació i amb possibilitats de generació d’ocupació i professionalització. Des del SOMI es va planificar i participar activament en la gestió del fòrum de la construcció que va tenir lloc al nostre municipi el passat 19 de juny i on hi van participar activament un total de 15 empreses del sector, tot un èxit.

Un cop recollit el punt de vista empresarial, es farà el buidatge de totes les taules empresarials, es recolliran els punts de vista dels operadors de formació i d’aquells agents públics i privats que despleguen polítiques de formació al territori i es contrastarà tota la informació, quedant així enllestida la diagnosi que permetrà la redacció del pla final de formació i la seva publicació i calendarització. 

 

 

Amb la col·laboració de la