El saló dels oficis i les professions a Palafrugell

19/03/2024

L’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell ha acollit la segona edició del Saló dels oficis i les professions durant els dies 29 de febrer i 1 de març.

Organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (Ipep) i d’FP Baix Empordà. 

Ha estat un esdeveniment marcat per l’alt nombre d’assistents, sumant un total de fins a 2.000 persones entre alumnat de 4t d’ESO, batxillerats, cicles formatius i persones provinents dels 36 municipis del Baix Empordà.

La finalitat del Saló és informar i inspirar les persones joves i la ciutadania en general pel que fa a les necessitats del mercat laboral de la comarca, ensenyar diferents camins professionals a escollir i conèixer l’oferta de formació professional i certificats de professionalitat de la comarca del Baix Empordà. A banda dels centres que ofereixen formació i/o projectes formatius, els assistents van trobar espais d’assessorament i orientació, xerrades, tallers simultanis referents als oficis i les professions, demostracions, una trentena d’expositors amb una representació de 21 famílies professionals d’FP i certificats de professionalitat. 

L’acte inaugural va comptar amb la participació de Raquel Robert Rubio, directora de Serveis Territorials d’Economia i Hisenda, Juli Fernández, alcalde de Palafrugell i Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà.

El 29 de març a la tarda, Isabel Coronado, orientadora formativa en l’àmbit de l’educació, va impartir una formació oberta a la ciutadania i dissenyada especialment per les famílies. La xerrada va voler acompanyar a les més de 50 famílies participants donant eines i recursos per ajudar en el procés de presa de decisions i en el moment d’escollir l’itinerari formatiu de les seves filles i fills.

El Saló ha volgut també posar l’atenció en visualitzar i dignificar els oficis, com també fer front al repte del relleu generacional.

 

 

Amb la col·laboració de la