El Racó de Pensar: Wedding Palafrugell, una aposta que va més enllà.

12/02/2018

El Racó de Pensar és una secció amb la qual, des de l’IPEP, pretenem mirar-nos a nosaltres mateixos amb ulls crítics i incisius, fent un esforç per qüestionar, pas imprescindible per millorar, la nostra tasca diària com a gestors públics.

Palafrugell estrena una nova pàgina web amb l’objectiu de convertir-nos en destí de noces. Sembla una bona pensada: la gent que es casa sol invertir molts diners en preparar una data assenyalada en el calendari tradicional com a única a la vida. Algú pot considerar que, en els temps que corren , el calendari tradicional repapieja, que això de casar-se ja no es du i que invertir cabals públics en una web per promocionar-ho no hauria de ser una prioritat. Però el pes econòmic d’aquests sector, com ells mateixos s’han encarregat de fer-nos veure, no s’ha de menystenir, com tampoc el poder de les tradicions per sobreviure més enllà de tota racionalitat o època: tot torna, especialment quan hi ha un bon pastís a repartir. I, en els casaments, aquest  mai falla.  

I per què casar-se Palafrugell? La nova pàgina web ens en dona deu, de motius:  l’entorn, la gastronomia, la situació, el clima, l’oferta de comerços i serveis,  la història i la cultura, l’oferta d’allotjament, les activitat paral·leles, els esdeveniments i les facilitats en l’organització. Aquest darrer punt és el que dona raó de ser al nou web.  

Els preparatius d’un esdeveniment com aquest comporta la participació de molts tipus de professionals de diferents sectors. Wedding Palafrugell els desgrana entre aquells dedicats a la cerimònia, l’organització, el convit, la decoració, l’animació i la bellesa. És a dir, el web és una base de dades d’empreses i persones de Palafrugell que es dediquen a alguna d’aquestes activitats, que no són exclusives de les cerimònies nupcials. Aquest és el gran valor del nou web: la informació que proporciona és útil més enllà de l’activitat per a la que ha sigut dissenyada la pàgina.

Una altra avantatge d’aquesta aposta és la desestacionalització que un bon mercat com aquest podria aportar al nostre sector turístic. Establiments tancats al llarg d’uns quants mesos podrien replantejar-s’ho si hi hagués un bon volum de clients. Per no parlar de la vocació internacionalitzadora d’aquesta iniciativa; la nova web és una eina molt útil per a parelles de fora de les nostres fronteres, ja que des d’allí podran centralitzar tots els tràmits. Des d’aquesta perspectiva, la modesta inversió en aquesta web sembla del tot encertada. I, a més, obre camins d’exploració: si l’aposta per les noces funciona, podria ser convenient fixar-se en altres activitats concretes que acaben repercutint en el conjunt de la nostra economia. I aquesta és la principal obligació d’un ens com l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

Amb la col·laboració de la