Curs d'especialització de monitor/a de menjador escolar a Palafrugell

21/09/2022

INSCRIPCIONS TANCADES. PLACES EXHAURIDES!!

El Servei d’Ocupació Municipal de l’Ipep organitza aquest curs en format presencial a Palafrugell per a les persones en situació d’atur o de millora de feina que tinguin interès en treballar en l’àmbit escolar. 

Aquesta formació té una durada de 30 hores, és totalment gratuïta per a les persones participants i s’impartirà els dies 13, 18, 20, 25, 27 d’octubre i 3 de novembre de 9 a 14h al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell. 
 
L’execució d’aquest curs inclou els certificats de monitoratge de menjadors i manipulació d’aliments.
 
L’objectiu és capacitar amb els coneixements bàsics a aquelles persones que es vulguin desenvolupar en la feina de monitoratge de menjadors, amb una visió educativa i acompanyament en els hàbits i àpats alimentaris, així com de l’alimentació i els trastorns alimentaris (al•lèrgens i intoleràncies). S’oferirà també nocions de primers auxilis, mediació i estratègies i resolució de conflictes als menjadors. 
 
Sabies que... Les escoles cada vegada necessiten més suport i més professionals formats com a monitors que complementin les seves tasques educatives? Aquesta és una oportunitat professional a l’alça en qualsevol centre educatiu per donar suport a les funcions educatives en l’espai del menjador o l’oci. Les habilitats i capacitats necessàries varien en funció de l’edat dels alumnes. Les funcions bàsiques són:
  • Ensenyament, suport i educació en l’alimentació dels infants i joves.
  • Foment de l’autonomia perquè els nens i nenes puguin valorar els beneficis d’un estil de vida saludable.
  • Promoure la participació i implicació dels alumnes en jocs d’equip i en el seu grup d’amics.
Aquesta és una molt bona manera de començar a treballar en el sector de l’educació i és una professió que permet combinar amb altres feines, ja que la jornada es parcial i també afavoreix la conciliació familiar. En algunes ocasions, la feina de menjador escolar es pot combinar amb la d’acompanyant de transport escolar, vetllador/a escolar i/o monitoratge de lleure. En tots els casos, és necessària la motivació per treballar amb nens i nenes en l’àmbit educatiu per ajudar al seu creixement personal. 

Més informació i inscripcions: AQUÍ

Amb la col·laboració de la