Balanç de l'ocupació als allotjaments del municipi per la temporada d'estiu

18/09/2020

Recull de valoracions d'empresaris del sector

Després de parlar amb un nombre representatiu de gestors d'allotjaments turístics del municipi, tant hotels, hostals, càmpings com agències de lloguer, podem concloure que la temporada turística d'enguany, malgrat haver començat molt més tard de l'habitual (entre finals de juny i primers de juliol la majoria) i acabar també una mica més aviat del previst per manca de turisme estranger, en general ha anat millor del que s'esperava, sobretot en el cas dels hotels i hostals.
 
L'excepció ha estat en el cas dels càmpings, que compten majoritàriament amb clientela estrangera (sobretot holandesos) que van anul·lar les seves reserves per les recomanacions o restriccions establertes pels diferents governs. I així com l'ocupació de parcel·les ha estat molt fluixa, la dels bungalows ha resistit millor i la clientela ha estat en gran majoria nacional.
 
La resta de tipologia d'allotjaments han fet ple la majoria de caps de setmana de juliol, agost i la primera quinzena de setembre. Entre setmana, el mes de juliol es calcula en global una mitjana del 70% d'ocupació, i el mes d'agost del 90%.
Són xifres molt bones, sobretot si les comparem amb altres zones turístiques del país.
 
Pel que fa a la nacionalitat dels clients dels allotjaments, ha estat principalment català, seguit de zones de resta de l'estat com Madrid, el País Basc i la Comunitat Valenciana, i d'algunes zones del sud de França.
 
En conclusió, tot i les males previsions i les dificultats per tirar endavant en el context actual, en general les empreses del sector allotjament del nostre municipi han superat i amb molt bona nota la temporada més atípica i inesperada viscuda fins al moment.

Amb la col·laboració de la