Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

Aprovat el nou Reglament de la venda no sedentària

16/05/2019

El passat 16 de maig va entrar en vigor el nou Reglament de la venda no sedentària a Palafrugell.

Aquest reglament regula la venda no sedentària del mercat de marxants (diumenge), la venda periòdica que es realitza diàriament durant l’estiu a les platges i altres formes de venda no sedentària i prestació de serveis que es realitzen en el nostre municipi.

Aquest reglament modifica l’aprovat l’any 2004, on es regula també el Mercat municipal diari. Les noves normatives d’aplicació i les diferències en la forma de gestió entre la venda no sedentària i el mercat diari fa necessària la regulació del mercat diari i la venda no sedentària en dos reglaments diferenciats. 

Pel que fa al mercat diari es preveu l’elaboració d’un nou reglament amb una regulació específica.

Els principals canvis normatius introduïts en els últims anys en la venda no sedentària, que evidencien una divergència respecte al mercat diari, són: l’aprovació del Decret 162/2015 que regula concretament la venda no sedentària en mercats de marxants (diumenge), i l’aprovació de la llei 18/2017, on s’estableixen les diferents modalitats de venda no sedentària i es determina que en el cas que un ajuntament no disposi d’ordenança d’alguna de les modalitats s’entén que aquest no autoritza aquesta modalitat de venda en espais de titularitat pública.

Amb la col·laboració de la