Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

APRENENTATGE AL LLARG DE LA VIDA

16/11/2018

Formar-se és un requisit constant i vital

L’aprenentatge al llarg de la vida es vincula normalment al món laboral, el que a nivell col·loquial anomenem reciclar-se o posar-se al dia. Els continus avanços tecnològics i productius ens “obliguen” a actualitzar els nostres coneixements i habilitats en totes les professions.

L’oferta formativa i/o els mètodes d'aprenentatge també són cada vegada més flexibles i variats, per tal d’adaptar-se a diferents moments de la vida, de la trajectòria professional, d’horaris, compatibilitat familiar i altres situacions personals. 

Amb aquesta perspectiva, des de l’IPEP enguany s’ha portat a terme  el projecte “Competències i Oportunitats Laborals”, el qual s’ha centrat en els perfils laborals més demandats al territori: cambrer/a, dependent/a, peixeter/a... Aquestes professions s’han desgranat en petites habilitats específiques com: introducció al vi, parament professional de taula, aparadorisme, empaquetatge de producte fresc, entre d’altres. Creant així una programació en base a petites càpsules formatives variades i flexibles adaptables a les necessitats dels participants, facilitant la millora del seu currículum a partir de la tria de formació d’acord a les pròpies necessitats. En total s’han portat a terme 15 cursos i hi han participat 106 persones. 

Així que podem dir que L’ APRENENTEGE AL LLARG DE LA VIDA LABORAL comença a guanyar força tenint en compte que cada vegada hi ha més persones que s’impliquen amb una actitud proactiva envers la seva millora personal i professional. Això té els seus avantatges, com tenir-ho més fàcil per cercar una nova feina o a l’hora d’optar a una promoció laboral. Però també hi ha beneficis que van més enllà del món laboral ja que aprendre el que t’agrada, a l’edat que sigui, influeix també en la nostra salut i el nostre benestar personal i social. 

Per aquest motiu des de l’ IPEP t’animem a passar-ho bé aprenent tot el que t’agradi al llarg i ample de la vida.

Si vols informació actualitzada dels cursos programats des de l’IPEP o altres centres en temes de formació ocupacional pots adreçar-te al SOMI i consultar la nostra cartellera formativa. 

Amb la col·laboració de la