Subvencions per l'adquisició d'empreses

22/08/2016

logo_ccam

Has comprat o tens previst comprar una empresa del sector del comerç, serveis, artesania o moda durant l’any 2016?  Es subvenciona fins al 50% de la despesa amb un màxim de 3.000€! 

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya ha publicat les subvencions al comerç 2016 en les quals s’ha previst la subvenció d’adquisicions d’empreses durant el 2016 (Programa 2).

Destinataris:  Empreses, físiques i jurídiques del sector del comerç, serveis, artesania o moda, que volen realitzar una compra-venda d’un establiment comercial a peu de carrer mantenint la línia de negoci.

S’entenen com empreses de serveis,  aquelles que presten les activitats següents :

 • Tallers mecànics
 • Serveis fotogràfics
 • Copisteries i arts gràfiques
 • Serveis de reparacions
 • Agències de viatges detallistes
 • Tintoreria i bugaderies
 • Perruqueria i salons d’estètica i bellesa
 • Bars i restaurants
 • Serveis de menjar preparat i càtering

S'entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall, quedant exclosos expressament els fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.

comerçartesaniaimoda

Requisits :

Que la inversió mínima subvencionable sigui de 1.000,00 euros.

En cas de compra, ser el titular del contracte de compra.

En cas de lloguer o autorització d'ús, ser el titular del contracte d'arrendament del local comercial o de la utilització de l'ús.

En cas de concessió administrativa, ser el titular de la concessió administrativa del local comercial

Es requerirà que el contracte de compra-venda sigui dins de l’exercici 2016.

Despeses subvencionables:

 • Les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa.
 • Les despeses derivades de l’obertura de l’establiment (obres, projecte d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).

Quantia de la subvenció: Es subvencionarà fins el 50% de la despesa documentada de compra-venda del negoci, amb un màxim de 3.000€ i sempre i quan la inversió mínima del projecte sigui de 1.000€.

Termini de sol·licitud: Es podran presentar sol·licituds fins a l’exhauriment del pressupost destinat, amb límit de 31 de desembre de 2016. La tramitació de les sol·licituds procedirà per odre cronològic.

reempresa logo

El Centre de Reempresa de Catalunya no tramitarà les sol·licituds de les subvencions, però si hi esteu interessats, us podeu posar en contacte amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) com a punt d’atenció de Reempresa i us donarem més informació tel. 972 61 18 20; ipep@palafrugell.cat

Podeu consultar les bases aquí:

http://ccam.cat/ca/Cos/serveistramits:incentius:subvencions2015  

catalunya empren març 2016
Amb la col·laboració de la