Pujada de l’IVA als serveis

17/08/2012
A partir de l’1 de Setembre i segons confirmació del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 6 d’Agost, s’aplicarà la pujada del tipus reduït de l’IVA al 10% i el tipus general al 21%. A més a més, diverses activitats que gaudien del tipus reduït se’ls aplicarà a partir d’ara el tipus general.
L’IVA a aplicar a les diferents activitats és de:
Serveis amb IVA del 10%:
Serveis d’allotjament a hotels, cases rurals, càmping, balnearis i serveis de restaurant i bar.
-  Serveis d’hostaleria i restauració, conjuntament amb serveis accessoris d’actuació musical, ball, etc... contractats a la celebració de casaments batejos i altres actes similars.
Serveis amb IVA del 21%:
-  Serveis de discoteques, sopars espectacles, sales de festes, sales de ball, tablaos-flamencs, karaoke i barbacoes.
-  Serveis d’hostaleria prestats per cafès-teatre, cafès-concert, pubs i cafeteries simultàniament amb actuacions musicals i similars.
-  Serveis prestats per clubs nàutics, escoles de vela, activitats relacionades amb esports d’aventura (senderisme, escalada, canons, ràfting, trekking, salt de pont i activitats similars).
-  Ús de pistes, camps i instal·lacions esportives: ús de camps de golf, pistes de tennis, esquaix i pàdel, piscines, pistes d’atletisme, etc.
-  Lloguer d’equips i material per a la pràctica esportiva.
-  Serveis de perruqueria, balneari urbà i cures termals, circuits termals, SPA, hidroteràpia, etc.
Cal recordar que els establiments han d’oferir al públic preus finals amb IVA inclòs (a les cartes del bar, restaurant o als webs).
Amb la col·laboració de la