Nou projecte emprenedor: Alcachofa Limón

15/02/2021

Isabel Andreu, pseudo artista, fotògrafa i artesana. Creativa incansable. 

 

La Isabel Andreu va néixer a Múrcia el 1987 i va créixer al sud d'Alacant. Des del 2009 va recorrent món fins que el 2017 s'instal·la a la Costa Brava.  Aquí és on ha creat Alcachofa Limón

 

D'on surt la teva vessant emprenedora?

Suposo que de les ganes d’aportar el meu granet de sorra. Quan sents que alguna cosa es pot fer millor, ho intentes. Va ser el cas de la papereria planificadora i de disseny; hi ha molts referents en l'idioma anglo saxó, però no gaires en l’espanyol. I si hi sumem el component ecològic o sostenible, ens trobem que pràcticament no era possible trobar alguna cosa similar aquí.

 

Havies fet projectes similars anteriorment?  

Projectes de papereria i enquadernació és el primer que tinc.

Anteriorment m’havia dedicat a la fotografia de retrat i paisatge i també vaig tenir una revista digital durant un parell d’anys. La intenció és aglutinar mica en mica les tres coses i muntar un estudi amb màquines vintage de letterpress, un petit espai de revelat de fotografies, i així poder autoeditar llibres de fotografia també apart de planificadors.

 

Quines dificultats has trobat a l’hora d’arrancar el teu projecte? 

Les dificultats inicials solen ser les de dotar amb cos i ànima el projecte. Establir els valors, missió i visió. Fer el pla d’empresa i decidir l’estètica. Després, definir els objectius a curt i mig termini, l’espai de treball i la metodologia. I amb tot això, arriba la fase de donar-se a conèixer, per tal que qui necessiti trobar-te pugui fer-ho. Cadascuna d’aquestes fases, que es diuen ràpid, impliquen molta feina i la presa de decisions mai és fàcil. A més a més, cal sumar-hi tots els aspectes burocràtics: registres, permisos, altes, etc.

A Espanya les persones autònomes o empresàries solem tenir molt al principi al no conèixer els perquès de cada taxa i impost. 

 

Has comptat amb l’ajuda i/o orientació de professionals per iniciar el teu projecte o ho has fet tu sola, sobre la marxa?

En aquesta ocasió puc presumir que he comptat amb l’ajuda d’un programa de mentoria del Banc Santander, a més a més amb l’ajuda de l'Ipep Palafrugell.  

 

Com a dona, t’has trobat amb dificultats afegides pel fet de ser-ho?

De moment no, potser al no ser un sector dels que normalment tenen un sostre de vidre.

 

T’has format específicament en algun camp per a poder desenvolupar el teu projecte?

Si, sóc llicenciada en Belles Arts.

 

Creus que Palafrugell és un bon lloc per iniciar un projecte emprenedor? Segons tu, quins són els seus punts forts i els punts febles?  

Crec que Internet ens ha donat l’oportunitat de poder fer qualsevol cosa en qualsevol lloc amb connexió. I en aquest sentit, tinc l’oportunitat de fer arribar els meus productes als clients de forma online, des de Palafrugell, sense haver de viure, per exemple, a Barcelona. Palafrugell té moltíssims punts forts; a nivell d’entorn és un lloc idíl·lic, i hi ha molt de talent entre els seus habitants. Com a punts febles, crec que s’ha de fomentar el desenvolupament del potencial dels joves, incrementar el teixit sociocultural dels adults joves i buscar professionals aquí mateix, sense mirar sempre a la ciutat comtal, d’aquesta manera evitaríem fugues de talent. Crec que s’han de modernitzar certs processos i descentralitzar recursos econòmics a altres sectors fora del turisme.

 

Què recomanaries a altres persones que, com tu, estiguin pensant en iniciar un projecte emprenedor a Palafrugell?

Una visita obligada a l'Ipep, ja que qualsevol informació que es busqui, la tenen allà.

I sobretot, que creguin en el seu projecte, i que ens connectem entre nosaltres per sentir-nos recolzats i créixer junts.

 

Podeu trobar més informació del seu projecte aquí:

Alcachofa Limón

 

Amb la col·laboració de la