Converses amb dones emprenedores.

10/08/2017

Si parlem de música a Palafrugell, parlem de la Sra. Rita Ferrer i Miquel, directora i fundadora de l'Escola de Música de Palafrugell (1967), de la Coral Nit de Juny (1978) i de la Coral Els Virolets (1983).

I ara que estem ja a l’estiu i és temps de música i de concerts, ningú millor que ella per a ser la nostra segona entrevistada com a dona emprenedora de Palafrugell.

La Sra. Rita Ferrer i Miquel inicia els estudis musicals a Palafrugell, a l' Escola de les Germanes Carmelites de Palafrugell, avui Escola Vedruna, amb la germana Carme Garriga. També comença els estudis de piano amb el professor  Jaume Ferrer i continua rebent classes de la mà d' Emili Garcia, professor del Conservatori de Griona. Posteriorment, va cursar els estudis Superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.

Mentre treballa es forma en Pedagogia Musical a L’Escola de Pedagogia EPM, amb el mètode del pare I. Segarra, director de l’Escolania de Montserrat. En el camp de la direcció coral rep formació de grans directors com Pierre Cao i Denis Menier. Durant 18 anys dóna classes de música a l’escola Prats de la Carrera i el 1992 entra a la Universitat de Girona a impartir docència en els Estudis de Mestre. Ha donat classes de direcció coral al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, a la Federació Catalana d’Entitats Corals i a la Universitat de Girona. L’any 2007 se li atorga el Premi Peix Fregit a tota una trajectòria i el 2011 presenta la tesi doctoral “El Cant Coral Infantil i Juvenil educa en valors, hàbits i competències”.

Segons les seves pròpies paraules, li agrada pensar que Palafrugell és ja un  referent musical amb les diverses corals, grups musicals moderns i de jazz, orquestres, cobles i havaneres. Un bressol de músics on el valor de la música fa que sigui un poble singular.

Ella no es defineix com a dona emprenedora i empresària, però després de conèixer la seva trajectòria i que aquest 2017 l’Escola de Música celebri el seu 50è aniversari, no en pot quedar cap dubte que ho és amb majúscules.

Moltes gràcies Rita per dedicar-nos part del teu temps, ha estat un plaer!.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=tUtCtBlAZB0[/embed]  
*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del FSE.

catalunya empren març 2016

Amb la col·laboració de la