Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

El SOMI gestiona la participació de 4 joves de Palafrugell en el projecte de Formació Dual a Alemanya

20/01/2014

El Servei d’Ocupació Municipal del l’IPEP (SOMI) ha gestionat, amb la col•laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Àrea d’Educació, l’oferta de formació Dual a Alemanya per a joves, que durà a quatre joves palafrugellencs a treballar i estudiar a Alemanya per un període de tres anys.

4 joves de Palafrugell marxen a Alemanya amb el programa de FP DUAL. El Servei d’Ocupació Municipal del l’IPEP (SOMI) ha gestionat, amb la col•laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Àrea d’Educació, l’oferta de formació Dual a Alemanya per a joves, que durà a quatre joves palafrugellencs a treballar i estudiar a Alemanya per un període de tres anys. La FP dual és un model de formació professional que combina la formació a l’empresa i a l’escola. Les empreses s’encarreguen de la part més pràctica de la formació i les escoles del contingut més teòric i transversal. La relació entre l’empresa i l’estudiant s’estableix mitjançant un contracte regulat per la normativa estatal (activitat laboral retribuïda). L’empresa es diu Kölling Glas GmbH & Co.KG, amb seu central a Greven (Estat de North Rhine-Westphalia), i la seva activitat és la fabricació i comercialització de vidre especial per a la construcció i la indústria. El programa combina formació tècnica en un centre de formació homologat (BSZ Torgau) i treball a l’empresa, amb un contracte de formació de 3 anys, amb període de prova de sis mesos, un sou bàsic mensual, formació intensiva gratuïta en idioma alemany durant tot el procés, allotjament, despeses de transport vinculades al lloc de treball i/o formació i assegurança mèdica a càrrec de l’empresa. Els joves només han d’assumir les despeses personals i d’alimentació. Al finalitzar el període de tres anys, l’escola, en cooperació amb la Cambra de Comerç alemanya, expedirà un certificat d’Especialista en Vidre Pla. El SOMI ha atès i coordinat tot el procés des de l’inici, registrant des de la demanda de l’empresa fins a la incorporació dels joves. Des del SOMI s’ha recollit, traduït i organitzat tota la informació necessària per poder gestionar l’oferta i elaborar un dossier informatiu tant per a l’empresa com pels joves. També s’ha coordinat amb el Departament de Relacions Internacionals del Servei d’Ocupació de Catalunya per garantir la fiabilitat de l’existència de l’empresa i del programa alemany. Els 4 joves palafrugellencs ja han fet una primera visita a la fàbrica Linther Glass, a Greven. Actualment estan rebent formació intensiva de 8 setmanes en idioma alemany a Palafrugell al CME, per tal d’incorporar-se abans del mes de març en el programa.

Amb la col·laboració de la