Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús.Més informació sobre les cookies Acceptar

El SOMI promou l'ocupació de joves i gestiona el progama PIRMI

28/01/2014

El Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI) promou la inserció laboral de dos col•lectius especialment afectats per la crisi, els joves i les persones que reben la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI), amb dos programes especialment enfocats a aquests dos col•lectius: el Programa Joves per l’Ocupació 2013-2015 i el Programa Mixt de Formació i Treball per a PIRMIS.

El Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI) promou la inserció laboral de dos col•lectius especialment afectats per la crisi, els joves i les persones que reben la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI), amb dos programes especialment enfocats a aquests dos col•lectius: el Programa Joves per l’Ocupació 2013-2015 i el Programa Mixt de Formació i Treball per a PIRMIS. Joves per l’Ocupació 2013-2015. En el cas del joves, l’Ajuntament de Palafrugell i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat un conveni de col•laboració en el marc del programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”. El projecte té una durada de 15 mesos, des del desembre del 2013 al març del 2015. L’IPEP és l’entitat responsable i promotora del projecte a Palafrugell. Aquest projecte està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Palafrugell amb 3173’01€ i pretén estimular la formació i l’aprenentatge de les persones joves que han abandonat el sistema educatiu mitjançant el seu contracte amb l’empresa. És a dir, l’objectiu és millorar l’ocupabilitat, facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn al sistema educatiu dels/les joves participants. S’inclou la formació destinada a facilitar l’obtenció del títol de graduat en ESO en el cas dels participants que no l’hagin obtingut. El projecte va adreçat a joves de 16 a 25 anys en situació d’atur amb o sense ESO, té un abast comarcal i hi participen en total 30 joves, dels quals 8 són de Palafrugell. Les especialitats que es treballen son les operacions bàsiques de restaurant-bar i atenció al client. Es realitza una formació prèvia en l’ofici de 350h i una formació pràctica en empresa de 6 mesos de durada amb contracte de treball. Aquest és el segon any consecutiu que l’IPEP promou la participació en el programa. Programa Mixt de Formació i Treball per a PIRMIS Pel que fa a les persones que perceben la Renda Mínima d’Inserció, El SOMI col•labora amb el Consell Comarcal del Baix Empordà pel desenvolupament del Programa Mixt de Formació i Treball per a PIRMIS, projecte ocupacional comarcal subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El programa permet la realització d’accions que integren formació ocupacional transversal i la pràctica laboral mitjançant la contractació de persones en situació d’atur perceptores de la Renda Mínima d’Inserció amb l’objectiu d’afavorir-ne la inserció laboral, millorar l’ocupació i prevenir les situacions d’exclusió social i laboral. El projecte va iniciar-se el 27 de desembre d’enguany amb la incorporació de 4 persones (4 homes) a l’Àrea de Serveis del nostre Ajuntament per realitzar tasques de manteniment d’instal•lacions d’aigua, electricitat i arranjament de revestiments de pintura en espais municipals.

Amb la col·laboració de la