Els “Sopars Cantats Pere Bahí” són un homenatge a un dels gastrònoms i amant del cant de taverna més reconegut del nostre territori.
Amb motiu dels 50 anys de la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, s’ha dissenyat un programa d’actuacions molt extens. Les activitats engloben diferents àmbits: el documental, l’editorial, el popular i cultural, el musical, el turístic i gastronòmic, entre d’altres.
És en el àmbit turístic i gastronòmic que hem ideat una campanya que portarà per nom “Sopars Cantats Pere Bahí” en honor a un dels gastrònoms i amant del cant de taverna més reconegut del nostre territori sense cap mena de dubte.
Es tracta d’una proposta que fusiona la gastronomia amb el cant de taverna. Els restaurants oferiran un menú temàtic amb un preu tancat que clourà amb una actuació en directe de cant de taverna i un cremat.
El menú d’aquests sopars està inspirat en la cuina d’en Pere amb el catxoflino com a plat principal. Aquest plat de nom tan peculiar que ofereixen els nostres restaurants, no només és un plat autòcton, el seu nom també és autòcton, i el seu origen ben palafrugellenc, i si no, vegeu què en diu el Diccionari Català-Valencià–Balear: Catxofino: Plat de vianda saborosa (Llofriu). És una barreja d’ingredients tan diferents com carxofes, salsitxes, bolets, calamars, mandonguilles, gambes, musclos... saltejats en una cassola.
El sopar es clourà amb un cremat i una actuació en directe de cant de taverna que convidarà a tots els assistents a prendre-hi part i a viure aquesta experiència en primera persona i de ben a prop.
Els grups que participen als sopars són els 6 que hi ha actualment en actiu a Palafrugell i que gaudeixen del millor nivell artístic del país. Els grups són: Arjau, Els Cremats, Neus Mar, L’Empordanet, Peix Fregit i Port Bo.
Dates: Divendres/dissabtes d’abril i maig de 2016
Restaurants adherits: La Xicra, L’Arc i Pa i Raïm a Palafrugell; El Balcó de Calella (Hotel Sant Roc) a Calella; Hotel El Far, Hotel Casamar, Hostal La Llagosta, Hotel Llafranch, Hotel Terramar a Llafranc i El Clot dels Mussols (Hotel Tamariu) a Tamariu.
Menú:
Entrants d’havanera
Catxoflino
Postres de músic
Aigua, vi i cafè i cremat
Preu amb IVA inclòs 35€. Preu únic per a tots els restaurants.