Formació professional dual a les comarques gironines

11/06/2013
Quatre Instituts impartiran diversos Cicles Formatius de Grau Mig (CFGM) a través d’un sistema dual entre el centre educatiu i les empreses. Quatre Instituts impartiran diversos Cicles Formatius de Grau Mig (CFGM) a través d’un sistema dual entre el centre educatiu i les empreses. Què és la Formació Professional dual? Un tipus de formació on l’alumne rep part de la formació en el centre de formació professional, l’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa, aquesta distribució de la formació. L’estada a l’empresa es divideix en dues fases: en la primera l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa, en finalitzar aquest període, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de contracte (de qualsevol tipus) o de beca-salari, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació. Per a cada alumne s’acorden les activitats formatives a desenvolupar en l’empresa per completar la seva qualificació, així com l’horari i el calendari. Què he de fer si vull informació més detallada? Adreçar-me directament al centre on em diran el dia de la sessió informativa on s’explicarà el contingut del cicle, què vol dir la formació DUAL, requisits d’accés, a quines empreses es podran fer les pràctiques, etc. - Manteniment electromecànic: - Institut Narcís Xifra (Girona): Passeig de Sant Joan Bosco, 1. Tel. 972 21 62 12 - Empresa col.laboradora NESTLÉ - Sessió informativa dia 19/06/13 a les 10 hores a l’Institut - Impressió gràfica/Impressió gràfica i converting: - Institut Santa Eugènia (Girona): C/ Enric Marquès i Ribalta, 3. Tel. 972 30 01 11 - Empresa col.laboradora COMEXI i altres empreses del sector. - Sessió informativa dia 19/06/13 a les 12 hores a l’Institut - Elaboració de productes alimentaris: - Institut Vescomptat de Cabrera (Hostalric): Plaça Catalunya, 1. Tel. 972 86 49 87. - Empresa de productes alimentaris de la comarca de La Selva. - Sessió informativa dia 17/06/13 a les 10 hores a l’Institut - Olis d’oliva i vins: - Institut de Llançà (Llançà): C/ 8 de març, s/n. Tel. 972 12 14 89 - Empreses col.laboradores: Empreses d’olis i vins de la Denominació d’Origen Empordà. - Sessió informativa dia 25/06/13 a les 10 hores a l’Institut Quins són els requisits d’accés? Els requisits d’accés són: tenir més de 16 anys (no hi ha límit d’edat) i una formació equivalent al graduat en ESO.
Amb la col·laboració de la