Finalitza el projecte Joves Titulats.

15/05/2017

Durant 6 mesos, 10 joves amb titulació universitària o de grau superior han estat treballant en diferents àrees de l’Ajuntament de Palafrugell relacionades amb els seus estudis. Alguns dels participants en fan una valoració.

El 14 de maig finalitza el contracte de 6 mesos durant els quals 10 joves titulats han estat treballant a 10 àrees municipals: Organització i Recursos humans, Benestar Social i Ciutadania, Joventut, Educació, Institut de Mitjans de Comunicació, Museu del Suro, Esports, Informàtica, Intervenció i Atenció al Ciutadà. Per els joves, amb contracte i sou corresponent a la seva categoria laboral, l’experiència els ha possibilitat un contacte real amb el món laboral de l’administració pública.

“Estic molt satisfet d'aquesta oportunitat laboral, gràcies a la qual he pogut conèixer des de dins com funciona una administració pública”, explica Rubén Herranz, graduat en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona i Màster en Comunicació Esportiva i Relacions Institucionals per la Universitat Ramon Llull - Blanquerna. “Un altre punt a favor és que he pogut posar en pràctica molts dels coneixements que vaig adquirir durant la meva etapa universitària i, també, que n'he pogut aprendre d'altres que desconeixia”. En Rubén ha estat treballant aquests sis mesos a l’àrea de Comunicació com a auxiliar del Cap de Premsa i Protocol de l’Ajuntament de Palafrugell.

La Laura Kimber té el grau de Mestra en Educació Infantil. Ha ocupat el lloc de tècnica d'Educació, duent a terme un projecte d'absentisme escolar, alhora que ha estat donant suport al PTT d'Auxiliar en Vivers i Jardins. “Amb una titulació tan específica com la meva, sento que amb la pràctica he adquirit uns coneixements i habilitats que m'ajudaran a desenvolupar-me com a mestra i que em donen un ventall més ampli de llocs on poder treballar”, afirma.

L’experiència també ha sigut molt positiva per en Sergi Díaz, graduat en Treball Social: “Considero que és una bona oportunitat per a gent que no té experiència, òbviament no seràs tant eficaç en 6 mesos com els professionals dels quals estàs rodejat que tenen anys d'experiència darrere, però sortiràs amb un rodatge molt útil”, ha valorat. “Crec que es pot sortir d'aquí amb un bon rodatge, per quan entris a algun nou lloc de treball almenys estar situat i conèixer una mica les tasques que et pertocaran. Almenys això espero que em resulti en les noves feines que em puguin sorgir”.

Per els participants en aquest projecte, l’experiència també els ha servit per veure les diverses facetes professionals que pot tenir la seva titulació. Kali Pérez és graduada en Comunicació Cultural, postgraduada en Cultura i Educació i Tècnica en Educació Infantil. Ha estat treballant durant sis mesos al Museu del Suro de Palafrugell com a Tècnica de creació del Producte Cultural, Community Manager i Comunicadora Cultural: “M’ha enriquit poder estar present en altres projectes que porta a terme el Museu del Suro, com és la creació del nou espai expositiu del Far de Sant Sebastià que s’inaugurarà aquest estiu, si tot va bé. M’ha servit com exemple ja que he vist de primera mà com s’executa un projecte des de que es té la idea fins que es porta a terme i he pogut ser partícip d’aquest projecte”.

Preguntats sobre què canviarien del projecte en el cas que repetissin l’experiència, en Sergi Díaz ens respon: “No penso en cap canvi en concret. Potser estaria bé que periòdicament es fes una reunió (mensual per exemple) entre els contractats pel projecte i els tutors per a conèixer més directament les tasques en les altres àrees de l'Ajuntament, valorar com s'estan portant a terme, etc”. En Rubén creu que hi hauria d’haver la possibilitat d’allargar el contracte: “Sis mesos dóna per molt, però podria ser un projecte més llarg per acabar de completar tots els objectius marcats a l'inici” També se li ha fet curt a la Laura, embrancada en dos projectes durant aquestes pràctiques: “En el meu cas concret, si hagués de canviar alguna cosa seria les dues feines simultànies. Penso que hauria après més si m'hagués centrat únicament en una feina (l'estudi d'absentisme escolar o les classes al PTT). Han sigut 6 mesos que s'han fet curts”. La Kali demana poder fer més formació mentre es realitzen les pràctiques: “El que m’hauria agradat és tenir una formació durant aquesta estada en el Museu en  Community Management, que ja que considero que he estat autònoma en la feina i no he tingut un perfil de community manager que em formés en la feina realitzada. Potser una formació, encara que fos de curta durada o de forma online, seria ideal per a la formació professional”.

Per a la realització d’aquest projecte, l’Ajuntament de Palafrugell ha rebut una subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a través del SOC de 110.000€. El programa està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%, que sumat a l’aportació de l’Ajuntament ha fet possible el seu desenvolupament.

 

Amb la col·laboració de la